Марсупиализация

Tова е единственото ефективно лечение на кистите на Бартолиновата жлеза. Тя се намира на входа на влагалището обикновено нагноява и е много болезнена. Операцията се извършва в септична операционна под обща упойка. По преценка жената може да бъде изписана същия ден или да пролежи 1 ден в клиниката. Следват няколко посещения при гинеколога, за подпомагане процеса на правилно оздравяване на оперативната рана.

Барстолин киста

Бартолиновата киста не е толкова рядкост, особено при жени на възраст над 40 години. Има няколко вида лечение. Изборът и предназначението им зависят от характера и характеристиките на патологичната кухина. Марсупиализацията на кистата Bartholin gland е бърз и ефективен метод за отстраняване на неоплазма. За разлика от екстирпацията, тази процедура е безболезнена и е леко лечение.

Марсупиализацията е хирургичен метод за лечение на кисти, включително отваряне, отстраняване на съдържанието и зашиване на ръбовете му в кръг към външната рана. Процедурата е необходима за тънкостенни патологични кухини, които са се превърнали в жизненоважни органи, чието елиминиране или артротомия е невъзможно.

Марсупиализацията на кистата на Бартолинова жлеза е бърз и безболезнен метод за премахване на неоплазма на малките устни на вулвата и възобновяване на проходимостта на тайната. Операцията се отнася до запазването на органите, тъй като жлезата и нейните функции са запазени. Методът се използва за лечение на вече възпалени жлези, или които са предразположени към рецидиви на възпалителни процеси.

Запази си час