НЕ СТЕ САМИ!

Стерилитетът засяга 1 на 12 двойки имащи желание за дете. Стерилитетът не е просто медицински проблем и вие не сте сами в тази борба. Всяка двойка, която се бори с безплодие се сблъсква с медицински, психологични и финансови проблеми, които генерират стрес. Екипът от медицински специалисти в „ОЛИМЕД- Варна” заедно с пациентите предлага индивидуален подход във всеки отделен случай. Крайанта цел е в най-кратък срок да се постигне оптимален план за лечение, да се използват най-удачно наличните ресурси и в крайна сметка да се реши проблемът бързо, безопасно и доколкото е възможно без излишно оскъпяване.

Факти и препоръки

Ако сте на 35 или повече години и нямате успех с опитите за зачатие, то свържете се веднага със специалист по асистирана репродукция

БЕЗПЛОДИЕТО НЕ Е ЛИЧЕН ПРОБЛЕМ

Стерилитетът е проблем на двойката, а не на отделния индивид. Дори причината да е само в единия партньор, задължително се изследват и двамата. Това гарантира анализ на всички факти, част от които на пръв поглед може да изглеждат дори незначителни. Такъв е оптималният начин за достигане в най-кратък срок до правилна стратегия за лечение. В допълнение, паралелното изследване на двамата партньори е демонстрация на съпричастност към партньора и жест на емоционална подкрепа, която е необходима за позитивен краен резултат.

ПИТАЙТЕ И РАЗБЕРЕТЕ

Около 90% от двойките, които не зачеват по естествен път, могат да бъдат излекувани само с лекарства (таблетки или инжекции) или с деликатна хирургична намеса (лапароскопия). Ако всичко това не помогне, тогава се прибягва до методиките на асистираната репродукция, които ще Ви бъдат препоръчани от вашия лекуващ специалист по стерилитет.

БЪДИ ИНФОРМИРАН

Нашата теза е, че пациентите трябва да играят активна роля в своето лечение. За тази цел е нужно да бъдат добре информирани и на всеки етап да знаят каква терапия им се прилага и защо. Ние оценяваме откритите и етични взаимоотношения с пациента, в обстановка, която поражда доверие и взаимно уважение, където въпросите са насърчителни и добре дошли.

СПОКОЙСТВИЕ ПРЕДИ ВСИЧКО

Поставянето на диагноза “стерилитет” е често съкрушително явление за пациентите. Не само разбират, че по естествен път не могат да имат бебе, но и биват затрупани от информация, която е абсолютно нова и неразбираема. „Медицинският жаргон” заедно с препоръките за лечението, тестовете и изследванията, през които трябва да преминат са плашещи за всеки човек. Правилното отношение е спокойствие, търпение и доверие към лекуващия лекар.

ТЕГЛО И РЕПРОДУКЦИЯ

Според проверени научни дании 12% от всички случаи на стерилитет се дължат или на много високо наднормено или много ниско под нормата тегло. Поддържането на здравословно тегло увеличава вашите шансове за успех и зачатие.