За Нас

Ин витро клиника ОЛИМЕД – Варна

Клиниката работи със Център по Асистирана Репродукция към Министерство на Здравеопазването, Здравна каса и Програма на Община Варна за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми.

Ин витро клиника ОЛИМЕД – Варна е основана през 1997 г. от Д-р Маргарита Монастирска. Медицинския център функционира като частно медицинско заведение за лечение на безплодие. Фундаменталният принцип на работа се заключава в индивидуален подход към всяка двойка и всеки отделен пациент. Клиниката е сред малкото здравни заведения, които работят целенасочено и задълбочено в областта на мъжкия стерилитет. Мъжкият стерилитет е често неглижиран, а изследванията показват, че в около 50% от случаите той е причина за липсата на зачатие по естествен път.

 „Олимед“ е разположен на първи и трети етаж  в частна хирургическа болница „Професор Т. Темелков“ , Варна, площад Тракия.

Ин витро лабораторията е разположена на третия етаж, разполага с квалифицирани молекулярни биолози- ембриолози и с цялата необхоодима апаратура за извършването на всички видове ин витро процедури. Разполага и с криобанка. 

В клиниката  работи високо квалифициран персонал. Снабдена е перфектна съвременна апаратура. Дейността и се състои не само в лечение на стерилитета, но са застъпени широко и тривиалните гинекологични процедури, прегледи и манипулации. Огромно внимание се обръща и на проследяването на бременността, не само на жени заченали ин витро но и по естествен път. Заложена е като приоритет ранната диагностика на вродените и генетични заболявания на плода, при наличието на ултразвукова техника- последно поколение и квалифицирани гинеколози. 

 

Русский: https://ivf-icsi-bg.ru

English: https://ivf-icsi.co.uk

Nederlands/Belgisch : https://ivf-icsi.be

Български: https://olimed-invitro.eu

На 20.08.2020 г. АМБУЛАТОРИЯ-МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ЗА СПЕЦИАЛИЗИРАНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ ОЛИМЕД ЕООД стартира изпълнението на договор за безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP002-2.073-8283-C01 „Преодоляване недостига на средства и липсата на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19”. Договорът е по процедура BG16RFOP002-2.073 „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19”, финансиран от ЕФРР чрез ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014- 2020 г. Срокът на изпълнение на проекта е 3 месеца.

Главната цел на проектното предложение е постигане на положителен ефект за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19 и стабилност на работните места.

Проектът BG16RFOP002-2.073-8283-C01 „Преодоляване недостига на средства и липсата на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19” е на обща стойност 10 000,00 лв., от които 8 500,00 лв. европейско и 1 500,00 лв. национално съфинансиране.

Начало на проекта: 20.08.2020 г.

Край на проекта: 20.11.2020 г.